Madopskrifter

Hjemmelavet jordbærtærte

Jeg har, for noget tid siden, lavet en super lækker jordbærtærte! Og den er klart bedre end den man køber hos bageren! ☺️

Opskriften er på en “almindelige” størrelse tærtefad (altså 23cm).
Jeg har så fordoblet opskriften, så den passer til et stort EvaTrio fad! 👌🏻

Ingredienser:

Mørdej:
150g hvedemel
100g smør
50g sukker
1/2 æg

Fyld:
100g smør
100g sukker
100g ren rå marcipan 
1/2 æg

Pynt:
100g mørk chokolade
500g jordbær
Ribsgelé 

Creme:
1/2 brev kagecremespulver
2,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde

Sådan gør du:

Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i minimum en time. Jeg lagede dejen ud i formen

Fyld:
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan og 1/2 sammenpisket æg. 

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform (ca. 23cm). Læg fyldet ud på mørdejen og bag ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 20 minutter. 
Når kagen er afkølet, pensles den med smeltet chokolade. 

Pisk mælk og kagecremespulver sammen til kagecreme og stil den i køleskabet i 1 time. Pisk fløde til skum og vend i cremen. Fordel det på kagen (kagen kan evt. sættes på køl indtil den skal bruges)

Pynt kagen med friske danske jordbær. Smelt ribsgelé i en gryde og pensel jordbærrene med det. 

Håber du kan bruge opskriften! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.